Община Луковит

официален сайт

Отборът на село Торос спечели Купата на Кмета на община Луковит сред единадесет състава в шестото издание на Общинския турнир по футбол на малки вратички.

В големия финал на 26 юни торосчани надиграха състава на „Каприкорн Кемикълс Груп“ ООД с 2:0. Тодор Стоянов от шампионите спечели и приза за най-добър нападател, а Антон Антонов от вицешампионите бе удостоен със статуетката за най-добър вратар.

В малкия финал отборът на ЕТ „Ники Транс“ победи с 5:2 тима на „А-отбор“ и заслужено се класира на трето място. За най-добър защитник на турнира бе определен Ивайло Стефанов от „А-отбор“. Специалният приз за феърплей на първенството спечели сборният отбор на луковитския квартал „Елешник“. Наградите на победителите връчи президентът на ФК „Ботев“ (Луковит) – д-р Иван Иванов.

Момчетата от Торос за трети път печелят престижния трофей, предните два пъти са през 2012 и 2014 г. Съперниците им от фирмата за миещи и почистващи препарати „Карприкорн Кемикълс Груп“ ООД са носители на купата през 2015 и 2016 г.