Община Луковит

официален сайт

Ученици от СУ „Алеко Константинов“ гр. Луковит спечелиха призови места в национални конкурси за рисунка.

Възпитаниците на учителя по изобразително изкуство Весела Стойнова за поредна година взеха участие в Националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, организиран от Национално Движение Русофили. Съорганизатори са Министерството на образованието и науката, Синдикатът на българските учители, Съюзът на българските журналисти, Националният Дворец на децата и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса.

Младите художници представиха свои творби в раздела за рисунка на тема „Втора световна война 1941-1945“ и „Руско-турска освободителна война 1877-1878“. Във възрастова група 9-12 клас Алекс Атанасов спечели първо място. Божидар Василев се класира на второ място при 5-8 клас. Призьорите получиха грамоти и таблети, а г-жа Стойнова бе удостоена с грамота и предметна награда от Синдиката на българските учители.

Областният етап на Националния конкурс за ученическа рисунка на тема "С очите си видях бедата " също донесе отличия за алековци. Във възрастова група 15-18 г. Алекс Атанасов отново се класира на първо място. Второ и трето място спечелиха съответно Ралица Вацова и Стефани Христова. Конкурсът се организира от Министерството на вътрешните работи и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гр. Ловеч.