Община Луковит

официален сайт

Второто издание на Витските празници в село Ъглен ще се проведе на 17 юни 2017 г. Мероприятието отново включва състезание по улов на речна риба и се провежда под патронажа на кмета на община Луковит г-н Иван Грънчаров. Организатори са Кметство Ъглен, НЧ „Отец Паисий-1926 г.“ с. Ъглен, Ловно-рибарско дружество „Сокол“-Луковит и Ловно-рибарската дружинка в Ъглен.

Надпреварата ще се проведе на Рачковия вир на река Вит при село Ъглен. В нея могат да участват риболовци – мъже и жени от 16 до 65 години, индивидуално. Заявки за участие се приемат до 16 юни на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и на www.facebook.com/yoto.patzov.

Всеки риболовец следва да ползва 1 въдица, неограничено количество стръв и подхранки и живарник за съхраняване на уловената риба. Телените живарници са забранени.

Откриването на празника е обявено за 09:00 часа. Всеки участник ще се състезава в сектор с размер от 4 до 8 метра, в зависимост от броя записани, като мястото ще бъде изтеглено с предварителен жребий.

Plakat